Kuřecí prsa v marinádě z okořeněné marmelády
Kuřecí prsa v zajímavě kořeněné variantě!
SUROVINY
2 kuřecí prsa
1 lžíce oleje
1 silnější plátek másla na smažení
2 zralé meruňky nakrájené na osminky do šťávy na závěr sůl na dochucení(alobal na zabalení hotového masa.
Na marinádu:
70 ml bílého vína
10 lístků čerstvého rozmarýnu nakrájeného nadrobno
1 lžíce oleje
2 lžíce sladké chilli omáčky
1 vrchovatá lžíce meruňkové marmelády
1 vrchovatá lžíce rybízové marmelády
3/4 lžičky citronového pepře
1/4 lžičky sušeného česneku
POSTUP
Kuřecí prsa opláchneme a osušíme. Odkrojíme menší, boční části a do velkých zbylých kusů masa nařízneme hlubší zářezy do tvaru mřížky. Vezmeme si mezi prsty špetičku citronového pepře, nasypeme do zářezů a stejně tak nasypeme špetku nasekaného rozmarýnu.
Z uvedených surovin si umícháme marinádu, vložíme do ní okořeněná prsa a necháme alespoň 2 hodiny marinovat. Pokud nespěcháme, můžeme nechat v lednici marinovat i do druhého dne.
Prsa z marinády vytáhneme, lehce osolíme a zprudka opečeme na pánvi s rozehřátým tukem. Poté plamen stáhneme a dopékáme z každé strany přibližně 5 minut. Měkká prsa zabalíme do alobalu a uchováme v teple.
Do výpeku nalijeme zbytek marinády, přidáme nakrájené meruňky a necháme 4 minuty provařit. Dle potřeby dochutíme, nalijeme na talíř a přidáme odpočaté maso z alobalu.
Jako příloha se hodí různě osmažené brambory nebo obyčejný toustový chleba, který proženeme toustovačem a lehce potřeme česnekem.
zdroj: toprecepty.cz autor: Anna Kocikova