Kuřecí prsa v marinádě z okořeněné marmelády

Kuřecí prsa v zajímavě kořeněné variantě! 

SUROVINY

2 kuřecí prsa

1 lžíce oleje

1 silnější plátek másla na smažení

2 zralé meruňky nakrájené na osminky do šťávy na závěr sůl na dochucení(alobal na zabalení hotového masa.

Na marinádu:

70 ml bílého vína

10 lístků čerstvého rozmarýnu nakrájeného nadrobno

1 lžíce oleje

2 lžíce sladké chilli omáčky

1 vrchovatá lžíce meruňkové marmelády

1 vrchovatá lžíce rybízové marmelády

3/4 lžičky citronového pepře

1/4 lžičky sušeného česneku 

POSTUP

  1. Kuřecí prsa opláchneme a osušíme. Odkrojíme menší, boční části a do velkých zbylých kusů masa nařízneme hlubší zářezy do tvaru mřížky. Vezmeme si mezi prsty špetičku citronového pepře, nasypeme do zářezů a stejně tak nasypeme špetku nasekaného rozmarýnu.

  2. Z uvedených surovin si umícháme marinádu, vložíme do ní okořeněná prsa a necháme alespoň 2 hodiny marinovat. Pokud nespěcháme, můžeme nechat v lednici marinovat i do druhého dne.

  3. Prsa z marinády vytáhneme, lehce osolíme a zprudka opečeme na pánvi s rozehřátým tukem. Poté plamen stáhneme a dopékáme z každé strany přibližně 5 minut. Měkká prsa zabalíme do alobalu a uchováme v teple.

  4. Do výpeku nalijeme zbytek marinády, přidáme nakrájené meruňky a necháme 4 minuty provařit. Dle potřeby dochutíme, nalijeme na talíř a přidáme odpočaté maso z alobalu.

  5. Jako příloha se hodí různě osmažené brambory nebo obyčejný toustový chleba, který proženeme toustovačem a lehce potřeme česnekem.


zdroj: toprecepty.cz    autor: Anna Kocikova